Жената на Станишев не била PR на „Инерком“: Фалшива новина!

Жената до лидера на ПЕС Сергей Станишев – Моника, категорично отрече да е ангажирана с пиара на купувача на ЧЕЗ – „Инерком“.

В съобщение до медиите Станишева определя замесването й с фирмата като фалшива новина.

„Като човек с повече от 20-годишен опит в журналистиката и във връзките с обществеността, не съм и подозирала, че технологията на черния ПР ще достигне до такова дъно в стремежа на някои политически сили да се разтоварят от огромното гражданско напрежение“, коментира тя.

„Длъжна съм категорично да заявя, че нито аз лично, нито „Актив Груп“ като агенция имаме нещо общо с PR-обслужването на г-жа Върбакова или притежаваната от нея компания. А опитът да бъда замесена с фирма „Инерком“ категорично е фалшива новина“, заявява Станишева.

Тя била учудена, че сериозна политическа сила използва медийни спекулации в своя декларация и посочва, че мета данните на документите във всеки файл могат да бъдат променени от специалисти.

„Категорично заявявам, че няма да позволя името ми да бъде замесвано в подобни нелепи сценарии и че всеки, който разпространява неверни твърдения за мен, ще трябва да ги докаже в съда“, пише Моника Станишева.

Междувременно от БСП заявиха, че не носят отговорност за ничии бизнес дела.

„Внушенията, които обвързват партията с едни или други частни интереси, са абсурдни, защото БСП е с ясна и последователна позиция – не някой, а държавата да изкупи ЧЕЗ“, заявяват социалистите.

Прочети още на: www.dnes.bg

Фейсбук коментар