Конкурс за фоторазказ „Търговище ДнЕС“

Конкурс за фоторазказ на тема „Търговище ДнЕС“ цели приобщаване на младите хора към живота в града. Проявата е обявена от община Търговище, във връзка с председателството на България на Съвета на ЕС, припомнят от администрацията.

До 10 април е срокът за подаване на заявки за участие в надпреварата, която има за задача да подкрепи ученическото творчество и креативност. Темата предполага да се представят различни аспекти на местните традиции, бит, култура, начин на живот, спорт и развлечения, училищна и улична/street/ среда, в контекста на европейските ценности и символи.

Желаещите да участват трябва да изпратят до 10 авторски снимки, подредени във фоторазказ, на адрес:

targovishte.dnes@gmail.com

или да ги предадат лично в Центъра за административно обслужване, записани на CD/DVD и запечатани в плик.

Може да се посочи времето, в което са заснети кадрите, и да се направи кратка анотация на фоторазказа. В придружаващо писмо се посочват трите имена на ученика, училището, класът, актуален телефонен номер.
Призовата тройка в две възрастови групи ще бъде определена чрез публична анкета на сайта на общината в периода 13 април – 7 май. Награждаването ще се състои в Деня на Търговище – 14 май.

Наградите за победителите ще са предметни, а линк към страницата за гласуване, както и регламентът на конкурса, ще бъдат изпратени до побратимените градове на Търговище, с опция за включване във вота, допълват от общината.

Фейсбук коментар