Германският министър на външните работи относно Брекзит

Предложеното споразумение за Брекзит само по себе си е компромис, заяви германският външен министър.

Германският министър на външните работи Хайко Маас призова Великобритания да направи конкретни предложения, за да избегне Брекзит без споразумение, предаде Асошиейтед прес. Той припомни позицията на Брюксел, че отхвърленото от британския парламент споразумение за напускане на ЕС само по себе си е компромис, особено по въпроса за границата между Ирландия и британската провинция Северна Ирландия.

Очаква се Великобритания да излезе от ЕС на 29 март, независимо дали има сключено споразумение за отделяне. Британският парламент гласува да се водят преговори за промени в споразумението, но Евросъюзът категорично заяви, че то не подлежи на предоговаряне.
В публикувано вчера интервю за медийната група Функе Маас подчерта, че сега Лондон трябва да направи конкретни предложения и отхвърля идеята, че позицията на ЕС увеличава риска Великобритания да напусне съюза без споразумение. „Ако британците искат да избегнат хаотичен Брекзит, нашето предложение е на масата. Ние договорихме справедлива сделка“, заяви той.

Източник: БТА

Фейсбук коментар