Звезди на Холивуд даряват средства за контрола на оръжията в САЩ

Опра Уинфри, Джордж Клуни и Стивън Спилбърг ще дарят по половин милион долара всеки за протеста March for Our Lives във Вашингтон, който ще поиска затягане на контрола над продажбата на огнестрелни оръжия в САЩ, предаде „Ройтерс“.

Демонстрацията, която ще се проведе на 24 март, е реакция на последното масово убийство в американско училище миналата седмица, което взе 17 жертви. Децата от гимназията „Марджъри Стоунман“, където се случи трагедията, са съорганизатори на събитието.

Клуни и съпругата му, адвокатът Амал Аламудин, първи заявиха подкрепата си и обещаха да излязат на улицата заедно с тях. Животът на децата ни зависи от това, посочи в изявление звездната двойка. По-късно във вторник към с дарения се присъединиха режисьорът Спилбърг и телевизионната знаменитост Опра Уинфри. Младите ученици във Флорида, а сега и в цялата страна, показват лидерски качества, увереност и зрелост, заявиха Спилбърг и съпругата му Кейт Капшоу.

Със същото дарение – от половин милион долара – ще се включи и семейството на продуцента Джефри Каценберг. Знаменитости като Джъстин Бийбър, Лейди Гага и Шер застанаха с имената си зад протеста.

The March for Our Lives е една от няколко демонстрации, организирани в отговор на трагедията във Флорида. Десетки ученици от щата демонстрираха в столицата на щата Талахаси във вторник с искане за забрана на автоматичните оръжия.

Източник: www.dnevnik.bg

Фейсбук коментар